Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Michael Hesemann - A pápa, aki szembeszállt Hitlerrel - XII. Piuszról ferdítések nélkül

3.300 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.750 Ft
Cikkszám: D01890

Megállíthatta volna-e XII. Piusz pápa a hitleri szörnyűségeket, miközben nyíltan elítélte a háborút és a zsidóüldözést? Michael Hesemann német történész a Vatikáni Titkos Levéltárban végzett kutatásai alapján hiteles portrét rajzol XII.Piuszról. 

"Amikor 1958. október 9-én XII. Piusz örökre lehunyta szemét, a vilg azon az egységes véleményen volt, hogy nagy pápát vesztett el. ..A  világsajtó tudósítói és a részvétnyilvánító államfők ekkor még egységesek voltak Eugenio Pacelli életművének megítélésében: szembeszállt korának totalitrius rendszereivel, a kommunizmussal és a nemzetiszocializussal, százezreket mentett meg a nyomortól és az üldözéstől, valamint döntő módon hozzájárult egy új európai és világméretű békerendszer kiépítéséhez. Csak idő kérdésének tűnt, mikor avatják boldoggá, szentté, és egyes hírmagyarázók a Nagy jelzőt is megajánlották neki. ...

De minden másképp történt. Alig hat évvel később a Nagy Piuszról, az angyali pásztorról és a béke pápájáról már hallani sem akart senki. Ekkorra a pápa már Helytartóvá lett, aki - bár látta a nemzetiszocialista népirtást - néma maradt.

Egy színpadi darabnak sikerült átírnia a történelmet..... "

Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor

Facebook kommentek