Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Könyves Blog

2021. 10. 07. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
C. S. Lewis: Keresztény vagyok

A második világháború idején C. S. Lewis olyan előadás-sorozatot tartott a BBC rádió hallgatóinak, amely világszerte ismertté vált, és sokak életében idézett elő radikális változást. Ebből a sorozatból állt össze a Keresztény vagyok című könyv, amely bevezetést nyújt a keresztény hitbe, és az apologetika műfaján belül máig a legnépszerűbbek között tartják számon. Lewis csodálatosan összegzi, mi az, ami igazán fontos az életben, és megmutatja az örömhöz és elégedettséghez vezető utat. Könyvében az erkölcs, a képzelet és a racionalitás - avagy a jó, a szép és az igaz - szempontjából egyaránt lenyűgöző erővel vonultatja föl a keresztény eszméket, tudatosan mellőzve a felekezeteket elválasztó dogmatikai különbségeket.

2021. 09. 28. 11:00:00 Tihanyi Ildikó
Florene Gillet: 15 nap imádság Chiara Luce Badano gondolataival

Ferenc pápa Christus vivit apostoli buzdításában példaként állítja a fiatalok elé az 1990-ben, 18 évesen súlyos betegségben elhunyt, és 2010-ben boldoggá avatott olasz lányt, Chiara Lucét. A boldoggáavatási eljáráshoz összegyűjtött levelei, írásai, családja és barátai vallomásai adják a 15 imádság alapgondolatait.

2021. 09. 22. 12:00:00 Tihanyi Ildikó
Simon András: Egyvonalban Istennel (önéletrajzi riportkönyv)

Simon András 1958-ban született Budapesten. Ismert grafikus, akinek egyvonalas rajzai egyszerűségükkel gondolkoztatnak el. Életrajzi kötetében vall az indulásáról, a művészi pályájáról, célja pedig, hogy Isten kegyelmének állítson emlékművet. Különös, ön-interjú ez, "Simon" kérdezi "Andrást", és humorral, bölcsességgel, őszintén válaszol, mesél nekünk.

2021. 09. 16. 12:00:00 Tihanyi Ildikó
Varga László: A szentségimádás

"Nemcsak önmagunk miatt megyünk szentségimádásra, nemcsak a Jézussal való személyes találkozás ajándékáért, hanem másokért, a Test többi tagjáért is. Egy testnek vagyunk a tagjai, és minél jobban átjárja a tagokat Isten szeretete, annál inkább akarnak segíteni, szolgálni másokért és másoknak. Ezért a szentségimádás szolgálat is."

2021. 09. 07. 11:00:00 Tihanyi Ildikó

"A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok az Egyház nagy nyilvános megjelenéseihez tartoznak, hangsúlyozzák és kiemelik az Eucharisztia jelentőségét a keresztények életében és az Egyház gyakorlatában. Az indulás 1881-re nyúlik vissza, és a cél már akkoriban is az volt, hogy az Eucharisztiában valóságosan jelen lévő Jézus Krisztust dicsőítse, tanúsítva Isten végtelen szeretetét a világ iránt. Magyarország már otthont adott egy ilyen eseménynek: az emlékezetes 1938-as eucharisztikus kongresszus Budapesten zajlott. Nyolcvankét év elteltével ugyanitt rendezik meg a kongresszust, merőben más történelmi és társadalmi körülmények között."

2021. 08. 31. 17:00:00 Tihanyi Ildikó
Michel Quoist: Így élni jó

Michel Quoist fiataloknak írt könyvében a sikerre vágyó embert az élet valódi és teljes sikeréhez szeretné segíteni. Ez a fajta siker emberi szempontból néha vereségnek látszik.Néha. Az embert naponta ostromló ajánlatok zűrzavara közepette változatlanul érvényes Jézus Krisztus ajánlata:

"Azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen."

2021. 08. 12. 12:00:00 Tihanyi Ildikó
Priya Hemenway: Szentek

"A kötetből a szentek gazdag és csodálatos világa bontakozik ki. Szeretetben és odaadásban eltöltött életük azt példázza, mire képes az ember, ha szívét áthatja a Messiás tanítása. A szentek élettörténete évszázadról évszázadra hagyományozódik, annak bizonyságául, hogy bölcsességük és szenvedésük örök üzenetet hordoz."

2021. 08. 03. 16:00:00 Tihanyi Ildikó
Sean Covey: Életed 6 legfontosabb döntése

Ma egy tinédzsernek több kihívással kell szembenéznie, mint valaha: iskolai stressz, kommunikáció a szülőkkel, a média őket bombázó üzenetei, szerelmi drámák, bántalmazás - hogy csak néhányat említsünk. Miközben ezek között próbálnak navigálni, olyan döntéseket hoznak, melyek lerombolhatják vagy megalapozhatják a jövőjüket.

A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása című világsikerű könyv szerzőjének tanácsai segítenek, hogy bölcs és megfontolt döntések révén ne csupán túléljék, hanem javukra fordítsák életüknek ezt a meghatározó időszakát.

2021. 07. 26. 16:00:00 Tihanyi Ildikó
Christopher West: A test teológiája kezdőknek

"A test nemcsak biológiai valóság. A test - amint azt II. János Pál bővebben is kifejti - egyben teológiai valóság is. Bámulatos isteni történetről beszél. És mindezt éppen a nemek közti különbség misztériumán keresztül teszi: a kettő - a férfi és a nő - hivatása, hogy "egy testet" alkosson. Ez pedig azt jelenti, hogy a szex sokkal több mint szex."

2021. 07. 23. 16:00:00 Tihanyi Ildikó
Vársz ránk - Kortárs lelkiségek az Eucharisztiáról

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve összegyűjtöttünk néhány, a huszadik század folyamán született egyházi mozgalom és közösség alapítóinak gondolatait az Oltáriszentségről. Teréz anya, Roger testvér, Jean Vanier, Chiara Lubich és a többi szerző érintik az Eucharisztia és a család, az Eucharisztia és az ökumenizmus kapcsolatát és utat mutatnak, hogy a mai világban mit jelent Jézussal találkozni az Oltáriszentségben.