Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Könyves Blog

2021. 07. 23. 16:00:00 Tihanyi Ildikó
Vársz ránk - Kortárs lelkiségek az Eucharisztiáról

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve összegyűjtöttünk néhány, a huszadik század folyamán született egyházi mozgalom és közösség alapítóinak gondolatait az Oltáriszentségről. Teréz anya, Roger testvér, Jean Vanier, Chiara Lubich és a többi szerző érintik az Eucharisztia és a család, az Eucharisztia és az ökumenizmus kapcsolatát és utat mutatnak, hogy a mai világban mit jelent Jézussal találkozni az Oltáriszentségben.

2021. 07. 16. 13:00:00 Tihanyi Ildikó
Y-Biblia (A Katolikus Egyház ifjúsági bibliája)

A Katolikus Egyház ifjúsági Bibliája Ferenc pápa előszavával.

"Isteni dolgot tartotok a kezetekben: egy könyvet, amelyik olyan, mint a tűz! Egy könyvet, melyben Isten szól. Figyeljetek. A Biblia nem arra való, hogy a könyvespolcra tegyétek, hanem hogy a kezetekben legyen, olvassátok gyakran, mindennap, egyedül és közösen is.... Olvassátok figyelmesen, ne felületesen, mint egy képregényt. Kérdezzétek meg magatoktól: "Mit mond ez az én szívemnek? Vajon hozzám szól-e Isten ezekkel a szavakkal? Megérinti-e bensőmet,  szívem vágyait? Mit kell tennem?" Isten szava csak így tud erővé válni. Csak így tud életünk megváltozni, naggyá, széppé válni."

2021. 07. 07. 15:00:00 Tihanyi Ildikó
Bethlenfalvy Gábor - Kállai Nagy Krisztina: Magyar szentek élete

A mai gyerekek számára is érthető, szerethető alakokként állítja elénk az Árpád-házi királyok korának szentjeit ez a kötet. A szövegek és a képek a mesék nyelvén szólnak hozzánk, de úgy idézik fel és szövik tovább a legendás eseményeket, ahogy azok akár a valóságban is megtörténhettek. A szentjeinkkel való „barátkozást segítik azok az oldalak is, ahol a könyv fotókkal és rövid leírásokkal ajánl ma is megtekinthető tárgyi emlékeket, melyek összekötik a legendát és a valóságot.

2021. 07. 02. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Pajos András: Bérmálási minimum

"A kereszténynagykorúságra készülő fiataloknak szóló, hosszú és lelkiismeretes felkészülés végén kissé nehéz összefoglalni egy katolikus hitet áttekintő anyagot. Ugyanakkor ez a korosztály gyakran a hitoktatónak szegezi a kérdést, hogy miként tudná karakteresen megfogalmazni a bérmálás lényegét és célját.

Ez a füzet nem tartalmazza a teljes bérmálási felkészítést, de ráteszi a koronát egy tömör összefoglalásként, melyet a jobb érthetőség kedvéért kamaszok is lektoráltak."

2021. 06. 22. 11:00:00 Tihanyi Ildikó
Francis Kohn: 15 nap imádság Pierre Goursat gondolataival

"Az Emmánuel Közösség alapítója laikusként szentelte magát Istennek a Szentlélek indíttatására. Egyszerre volt a szemlélődés embere és tevékeny az evangelizációban. Ezt a lelkiséget élik tovább az Emmánuel Közösség tagjai, akik elkötelezett laikusok, egyházmegyés papok és nővérek. Ők együtt az egyház és az emberek üdvösségének szolgálatára szánták el magukat a II. Vatikáni Zsinat szellemében. Pierre Goursat az alázat, a hit és a remény embere, és erre tanít minket is. A kötetet boldoggá avatási posztulátora, Francis Kohn állította össze."

2021. 06. 18. 11:00:00 Tihanyi Ildikó
José Antonio San Martin: Hogyan neveljünk?

José Antonio San Martin szalézi szerzetespap, pedagógus és író, számtalan kurzust tartott már a Szalézi Családhoz tartozó pedagógusoknak. A CCS Kiadónál megjelent több kötete is foglalkozik a Don Bosco-i pedagógia hétköznapi alkalmazásával.

2021. 06. 09. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

"Az Egy kegyes kétbalkezes naplója sikerének köszönhetően Adrian számos helyre kap meghívást az idősek teadélutánjától kezdve, egy gyerek-istentiszteleten át, egészen Ausztráliáig. Hősünk tehát újra tollat ragad, hogy megörökítse keresztény előadói pályafutása során szerzett tapasztalatait."

2021. 06. 04. 13:00:00 Tihanyi Ildikó
Linda Dillow:  Boldog vagy velem?

"Linda Dillow  számos könyv szerzője, például: Intim kérdések (Lorraine Pintussal), Akinél a szív lecsendesül, A Társ - feleségek könyve, melyekből eddig már több, mint 1,5 millió példány kelt el. Női konferenciák kedvelt előadója a világ minden táján. Férjével, Jodyval a Colorado állambeli Monumentben lakik. A Dillow házaspárnak négy felnőtt gyermeke és tíz unokája van."

2021. 05. 27. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Hana Pinknerová: Életem középkora

"Az az érzésem, hogy folyton csak főzök, de amit főztem, azt nem én eszem meg. Takarítok, pedig nem is én csináltam rendetlenséget. Mindenkire odafigyelek, de cserébe nem kapok semmit. Már élni sincs kedvem - fakadtam ki, még mielőtt tudatosítottam volna, hogy így gondolom. Ez már a válság? Hát bizony lehet."

2021. 05. 18. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Eleanor H. Porter: Az élet játéka

"Régi sérelmektől megkeményedve és a boldogság gondolatát is elfelejtve éli puritánul egyszerű és hasznos életét Polly kisasszony, a Harrington kastély jómódú úrnője. Napjai átgondolt tevékenységek sorával telnek, magányát csak Nancyvel, a mindenessel és Tommal, az öreg kertésszel osztja meg. Egy júniusi napon azonban megérkezik a kastélyba a kisasszony elárvult unokahúga, Pollyanna, aki jelenlétével felforgatja nemcsak Polly kisasszony, de az egész, szigorú szabályok szerint szervezett kisváros életét is. A Harrington ház úrnője hiába írja elő Pollyannának a hasznos élet szabályait, hiába bünteti meg heveskedéseiért és a szabályok áthágása miatt, a kislány alaptermészetét nem tudja megváltoztatni. Pollyanna ugyanis egy szokatlan - meghalt édesapjától tanult - játékot alkalmaz a nehézségek leküzdésére: megtalálni minden bajban és történésben azt a valamit, aminek örülni lehet. Ez az élet játéka, amely a mindent legyőző szeretetről, az élet feltétlen szeretetéről szól, amelynek játékszabályait valamennyiünknek tanulni és gyakorolni kéne."