Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Könyves Blog

2021. 01. 22. 15:00:00 Tihanyi Ildikó
Matthew Linn SJ - Sheila Fabricant - Dennis Linn SJ: Életünk nyolc szakaszának gyógyítása

"Ez a könyv  szerzők sokéves lelkipásztori tapasztalatainak gyűjteménye, amely gyakorlati, könnyen elsajátítható alapelveket kínál a lelki fejlődés elősegítéséhez. Az egyes történetek bemutatása a keresztény gyógyító imádság hatékonyságát példázza az emberi élet során szerzett sérülésekkel, megrázkódtatásokkal és törésekkel kapcsolatban."

2021. 01. 14. 11:00:00 Tihanyi Ildikó
Mark Gungor: Férfiagy, női agy (Isten hozott egy jobb házasságban!)

"A házasság egy kozmikus vicc, annyira különbözünk egymástól. De mi van akkor, ha Isten szándékosan tervezte így? - írja az előadásairól készült videók révén hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő lelkipásztor szerző. Szókimondó és szórakoztató könyvében szemléletesen mutatja be, miért tartják a nők gyakran érzéketlennek, a férfiak pedig észszerűtlen gondolkodásúnak a másik nem képviselőit. Még a semmi is egészen mást jelent a nőknél és a férfiaknál... Ez a különbözőség magában rejti a világháború és a földre szállt menny lehetőségét egyaránt.  Bár a válások száz százaléka házassággal kezdődik, a kudarc nem szükségszerű: tehetünk azért, hogy a szerelem szikrái újra fellobbanjanak."

2021. 01. 07. 13:00:00 Tihanyi Ildikó
Mihalec Gábor: Pár-percek (Heti gondolatok növekedéshez)

"Előfordult már, hogy hétközben alig vártuk, hogy megbeszéljünk valamit a társunkkal, amikor pedig végre ott volt a lehetőség, ötletünk sem volt, mit mondjunk? Mihalec Gábor legújabb könyvében 52 rövid gondolatébresztővel segít átlendülni ezeken a nehézségeken. Minden fejezet egy-egy témát vet fel inspirációt nyújtva a heti házaspáros beszélgetésekhez, melyeket a legtöbb szakember - természetesen a napi kommunikáció mellett - elengedhetetlennek tart a kapcsolat egészségének megőrzéséhez. Mivel a fejezetek nem épülnek egymásra, szabadon válogathatunk a könnyedebb és a kihívást jelentő témák között. Érdemes azonban legyőzni a belső ellenállást, és mélyebb vizekre evezni, hogy együtt bejárhassuk a kapcsolatunk változásra, újragondolásra szoruló területeit is."

2020. 12. 17. 12:00:00 Tihanyi Ildikó
C. S. Lewis: Csűrcsavar levelei

A cambridge-i irodalomprofesszor, író és kritikus egyik legnépszerűbb könyvében "alulnézetből" láttatja a világot. Az ember ősi ellenségével szemben a szatíra fegyverét alkalmazza, jelezve, hogy félelmetesen komoly, mégsem rémületes valósággal van dolgunk. A tapasztalt főördög leveleiben időszerű tanácsokkal látja el a kezdő kísértőt: hogyan térítse le a jó útról a gondjaira bízott fiatalembert.

2020. 12. 10. 15:00:00 Tihanyi Ildikó
Immaculée Ilibagiza: Megmaradtam hírmondónak

"Az elmúlt ötven-egynéhány év alatt több ezer könyvet olvastam. Ez a kötet, amelyet kezében tart az olvasó, életem valamennyi olvasmánya közül messze a legmegrendítőbb, szívbemarkolóan jelentős. Olvasója olyan utazásra vállalkozik, amely mindörökre megváltoztatja a hit erejéről való felfogását." (dr. Wayne Dyer, a szerző mentora)

"Minden, ami történik - jó és rossz egyaránt -, azért van, hogy Isten elvezessen minket magához. Még a halál is. Erről szól ez az igaz történet." (Gundel Takács Gábor)

2020. 12. 02. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Gary Chapman: 12 dolog, amit jó lett volna tudni az esküvőm előtt

„Chapman beszélgetésre inspiráló olvasmánynak szánja könyvét, amely segít pároknak – akár az esküvő előtt, akár utána – egymás jobb megismerésében és az együttéléshez szükséges kapcsolati készségek kialakításában. Saját házasságának kezdeti nehézségeiből kiindulva gyűjtötte össze azokat a szempontokat – kommunikáció, érzelmek kifejezése, konfliktusmegoldás, bocsánatkérés, nézeteltérések tisztázása, pénzügyek kezelése, a szülőkkel való kapcsolat, házassági szerepek, szexuális beteljesülés, a különbségek összehangolása –, amelyeknek közös átgondolása egészségesebbé és boldogabbá teheti a házasságokat.”

2020. 11. 27. 16:00:00 Tihanyi Ildikó
Tom Blackaby – Mike Blackaby – Daniel Blackaby: 7 lépés, hogy megtapasztald Isten vezetését (fiataloknak)

„Isten megismerése sokkal többet jelent annál, mint pusztán tudni róla, megismerni vagy követni bizonyos elveket. A legtöbb nem keresztény (de sok hívő is) gyakran azt hiszi, hogy a kereszténység valami őskori szabálygyűjtemény amolyan „mindez tilos leend tenéked” kódex vagy egy sor unalmas, kimondhatatlan teológiai fogalmaktól hemzsegő doktrína. Hála Istennek (a szó legszorosabb értelmében), keresztények milliói tudják, hogy ez abszolút nem igaz – mert ők személyesen találkoztak Istennel.

Legyünk őszinték. Mi értelme volna olvasgatni vagy beszélgetni Istenről? – Személyesen akarjuk megtapasztalni jelenlétét. Isten is pont ezt akarja. Ezért született ez a könyv. Hogy segítsen találkoznod azzal, aki a jövődet a kezében tartja. Hogy segítsen megtapasztalnod az Istennel való valódi kapcsolatot és személyre szabott vezetését.”

2020. 11. 20. 11:00:00 Tihanyi Ildikó
Hodász András: Praliné a léleknek (András atya válaszol)

„Hodász András: római katolikus pap, káplán, egyetemi lelkész (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), a népszerű KV videósorozat alapítója, amelynek a 777blog videócsatornája ad otthont. Számos előadást tartott és tart szerelem, párkapcsolat, hivatás témakörében fiataloknak.”

2020. 11. 13. 12:00:00 Tihanyi Ildikó
Hana Pinknerová: Mit súg Isten az anyák fülébe?

„Feje tetején áll a ház? Úgy érzed, elborít a tennivaló, minden összeesküszik ellened? Legszívesebben ordítanál? Sok anya érzi így magát olykor a kisgyerekes időszakban. Hana Pinknerová cseh írónő szórakoztatóan emberi történetei is ezeket a helyzeteket írják le, de a végkifejlet valahogy mégis más. Ezekben a pillanatokban ugyanis Valaki súg neki, és meglepően jó ötletei vannak…”

2020. 11. 02. 09:00:00 Tihanyi Ildikó
Anselm Grün: Harcos és szerelmes (A férfi útja ömagához)

„Németországban az elmúlt húsz évben egyre több férfi kezdett el foglalkozni a férfiidentitás kérdésével. A feminista mozgalom sok nőnek megerősítette az öntudatát, ami viszont elbizonytalanította a férfiakat, akik egyszer csak nem tudták, hogy kik is ők. „Őskövületek” akik legszívesebben mindent hagynának a régiben? Vagy talán a nők által kigúnyolt „macsók”? Netán „puhányok”, akiket sem a férfiak, sem a nők nem vesznek komolyan? Ebben a könyvben bibliai férfialakok történetei alapján egy olyan útról szeretnék beszélni, amelyen járva a férfiak megtalálhatják a saját identitásukat. Nagyon fontos a két pólus: a harc és a szeretet. Aki csak harcolni tud, azt annak a veszélye fenyegeti, hogy keménnyé és érzéketlenné válik; aki viszont csak szeret, hajlamos kizárólag a gyengéd vonásaival élni. A férfihoz mindkettő hozzátartozik.” (Anselm Grün)