Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Könyves Blog

2021. 12. 13. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Fern Nichols - Janet Kobobel Grant: Minden gyermeknek szüksége van imádkozó édesanyára

Fern Nichols szenvedélyesen hisz az imádság hatalmában. A földet átívelő imádkozó szolgálat alapítójaként tudja, hogy Isten csodákat visz véghez a gyermekeink életében és a házasságainkban, ha rendszeresen imádkozunk.

2021. 12. 06. 16:00:00 Tihanyi Ildikó
Süveges Gergő: Apaszem

A nagycsalád óramű pontosságú nagyüzem. A nagycsalád szerteguruló káosz. A nagycsalád öröm és boldogság. A nagycsalád élő, változó, állandó mozgásban lévő szövet. Rajtunk múlik, hogy ránk borulva megfojt, vagy alánk simulva megtart.

2021. 11. 30. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Umberto de Vanna: Boldog Carlo Acutis (15 év barátság Istennel)

Carlo Acutis életrajza, kibővítve néhány elmélkedésre alkalmas szövegrészlettel.

"Mindenki eredetinek születik, de sokan másolatként végzik" - mondta Carlo. Ő mindig is különleges maradt, akinek az Eucharisztia jelentette az "autópályát a Mennyországba."

2021. 11. 19. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Bethlenfalvy Gábor - Kállai Nagy Krisztina: Szent életű magyarok a viharos XX. században

Azokról a szent életű emberekről szól ez a könyv, akik személyükben hordozták tovább Magyarország keresztény szellemi-lelki örökségét a XX. század évtizedeiben – amikor a történelem viharai elsodorták azt a világot, amit addig a hazájának tudott a Kárpát-medence népe.  Most, a XXI. század elején legfőbb ideje, hogy gyermekeinknek is meséljünk ezekről az emberekről. Hét valóban hősies, hitükért és elveikért az életüket is föláldozó személyről olvashatunk itt egy-egy fordulatos történetet, amelyek a témájukhoz méltó, mégis érthető nyelven szólítják meg a kisiskolás gyermekeket – és szüleiket is.

2021. 11. 10. 12:00:00 Tihanyi Ildikó
Kalkuttai Szent Teréz anya bölcsességei

"Fel kell tennünk a kérdést: Valóban megtapasztaltam már a szeretet örömét? Az igazi szeretet fáj és éget, de mégis örömmel tölt el. Épp ezért kell imáinkban fohászkodnunk, hogy legyen merszünk szeretni." (Kalkuttai Szent Teréz anya)

2021. 11. 05. 16:00:00 Tihanyi Ildikó
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors (Családi sebek és a gyógyulás útjai)

"Számomra ma már egyértelmű, hogy egyetlen ember sorsa sem érthető meg transzgenerációs szemlélet nélkül. Ha szeretnénk megszabadulni kínzó tüneteinktől, vagy megváltoztatni zavaró viselkedési és érzelmi mintáinkat, fel kell tárnunk családunk múltját. Ez gyakran nem egyszerű feladat, mert sok titkot, kimondatlan feszültséget hurcolunk magunkkal, és adunk tovább generációról generációra. A tabutémák pedig megakadályozzák, hogy egészségesen és őszintén kapcsolódjunk egymáshoz és önmagunkhoz.
Ebben a könyvben szeretném végigvezetni az olvasót egy transzgenerációs önismereti úton, hogy saját életében tetten érhesse és helyrehozhassa a múltból megörökölt negatív érzelmi viszonyulásokat és viselkedési mintákat." (Orvos-Tóth Noémi)

2021. 10. 29. 13:00:00 Tihanyi Ildikó
Cyril John: Emeld imára kezedet (A közbenjárás imája)

"A szerző így nyilatkozik könyvéről: "A közbenjáró ima Isten üdvözítő tervéhez kapcsolódik, részvétel Isten üdvözítő tervében. A közbenjárás szövetségre lépés Istennel, isteni küldetés a világért."

Ezt a könyvet minden kereszténynek el kellene olvasni. Mert ha ez küldetés, ha meghívás Isten részéről, ha ezen múlik az Egyház és a világ megújulása - akkor nem lehet tétovázni. Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki vállalja a harcot az Egyház és a világ megújulásáért." (Katona István atya)

2021. 10. 22. 11:00:00 Tihanyi Ildikó
Lackfi János: #jóéjtpuszi

Jézus sosem gördeszkázott volna a kicsinyekkel. Vagy mégis? Istennek annyi dolga van, meghalni sem ér rá. Vagy mégis? És pont énértem? Akarunk moldvai zenére táncolni a Szentháromsággal? Vagy kitekerni a kegyelmeket Isten kezéből, ahogy az ovis küzd a kismotorért? Lackfi János „jóéjtpuszijai” tűzzel, szenvedéllyel szólnak a hitről, és szédítő száguldásra invitálnak Isten kalandparkjában.

2021. 10. 12. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Mario Iasevoli: Elsőáldozó leszek

A gyerekek életében nagy ünnep az elsőáldozás. Hogyan válhat az Oltáriszentség vétele valóban találkozássá? Mit jelent a Jézussal való barátság a hétköznapokban? Egy testvérpár, Gitta és Peti beszélgetésén keresztül ezekről a kérdésekről gondolkodhatnak el a gyerekek és kerülhet közelebb hozzájuk hitünk titka.

2021. 10. 07. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
C. S. Lewis: Keresztény vagyok

A második világháború idején C. S. Lewis olyan előadás-sorozatot tartott a BBC rádió hallgatóinak, amely világszerte ismertté vált, és sokak életében idézett elő radikális változást. Ebből a sorozatból állt össze a Keresztény vagyok című könyv, amely bevezetést nyújt a keresztény hitbe, és az apologetika műfaján belül máig a legnépszerűbbek között tartják számon. Lewis csodálatosan összegzi, mi az, ami igazán fontos az életben, és megmutatja az örömhöz és elégedettséghez vezető utat. Könyvében az erkölcs, a képzelet és a racionalitás - avagy a jó, a szép és az igaz - szempontjából egyaránt lenyűgöző erővel vonultatja föl a keresztény eszméket, tudatosan mellőzve a felekezeteket elválasztó dogmatikai különbségeket.