Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Horváth Pál - Közügyek és közjátékok

3.200 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.750 Ft
Cikkszám: D02159

Ez a kötet 2015 áprilisa és 2021 januárja között a Magyar Katolikus Rádió műsorában heti gyakorisággal elhangzott több mint háromszáz jegyzetemből való válogatás.

Kezdettől úgy gondoltam, az utóbbi bő fél évszázadban oly gyakran hallott szólammal ellentétben hitünk nem magánügy, hanem a szellem és a lélek dolgai mellett társadalmi, ideológiai és politikai értelemben is a nyilvánosságra tartozó közügy, amely felhatalmaz, sőt kötelez arra, hogy az embereket különösen is érintő és érdeklő olyan témákról, a nyilvánosságban zajló olyan vitákról, alapvető világnézeti kérdésekről mondjam el a véleményemet, mint a migráció, vagy a család, a nemzeti érzés, a hagyomány, a normalitás és az egyházak elleni támadások.

Ami a kötet címét illeti, a Közügyek és közjátékok talán jól fejezi ki, amiről folyamatosan szólni szeretnék. Így a közügyeken azokat a témákat értem, amelyek, legyenek nagy világnézeti kérdések vagy napi aktualitások, hívő és nem hívő emberek számára egyaránt érdekesek, aktuálisak, vitát érdemelnek. Ami pedig a közjátékokat illeti, ezen azokat a nyílt vagy burkolt, alapvetően bal-liberális támadásokat értem, amelyek ma a keresztény kultúrát, a hagyomány és a tradicionális értékek lapján álló konzervatív gondolkodást nap mint nap érik, amelyeket hitünk és meggyőződésünk védelme érdekében nem lehet, nem szabad szó nélkül hagynunk.

Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor

Facebook kommentek